Swarovski

Swarovski is verkrijgbaar bij alle drie de filialen van ‘T Oorzaakje: Leiden, Delft en Alphen aan den Rijn. 

Al 120 jaar is Swarovski revolutionair op het gebied van kristallen creaties. De producten van Swarovski zijn met de hand gemaakt en van de hoogste kwaliteit. Naast de sieraden staat het merk ook bekend om haar kristallen figuren. Swarovski’s creatieve proces is uniek. Met een focus op het gebruiken van trends, design en betekenisvolle branding vertelt elk sieraad een verhaal. 

Een diamant voor iedereen

Swarovski is opgericht in 1895 door Daniel Swarovski. Daniel Swarovski wilde een ‘diamant voor iedereen’ maken. Hij bedacht een elektrische machine die kristal meer accuraat kon slepen, wat een nieuw tijdperk inluidde voor kristal.

Daniel zijn passie voor innovatie en design heeft Swarovski een van s’werelds grootste sieraden en accessoires-merk gemaakt. Vandaag de dag zet zijn familie de traditie voort van het leveren van extraordinaire stijl voor iedere vrouw.

Van 1895 tot nu

In de jaren 50 waren de Swarovski kristallen te zien in films als ‘Diamonds are a girl’s best friend’ en ‘Breakfast at Tiffany’s’. In 1962 schitterde Marilyn Monroe in een jurk bedekt met Swarovski kristallen terwijl ze de Amerikaanse president toezong.

De eerste boetiek opende pas in de jaren 80, en toen kon het grote publiek kennis maken met de sieraden en de kristallen figuren van Swarovski. Met een jaarlijks limited-edition kristalfiguur begon er een nieuwe traditie bij verzamelaars. 

 

Recommended Posts