Lora di Lora bij 't oorzaakje

Lora di Lora is verkrijgbaar bij ’t oorzaakje in Leiden.

De creaties van Lora di Lora staan voor kwaliteit en worden met de hand gemaakt in India, waardoor elk sieraad anders is dan alle andere. Het merk staat bekend om hun leuke bedels en trendy sieraden. Het merk heeft unieke armbanden, kettingen, oorbellen en ringen met bedels. De Nederlandse ontwerpster en oprichtster van Lora di Lora werd geïnspireerd door verschillende culturen toen zij 10 jaar lang in het buitenland woonde. Zij omhelsde hier de open manier van leven en dit is de basis geweest voor alle creaties van het merk. Ze heeft het merk opgericht in 20026. 

Unieke bedels

Alle bedeltjes zijn ontworpen met een waardevolle betekenis. Elk bedeltje is uniek en begint met één enkele tekening; een reflectie van een dierbaar moment, gevangen op een stukje papier. Het schetsproces van de ontwerpers varieert van 1 uur op het strand tot een week op kantoor, net zolang totdat het ze doet glimlachen en ze het ontwerp aan hun vakmensen in India kunnen overhandigen.

Vakmanschap uit India

Lora di Lora is authentiek en vertelt een verhaal. Zilver vakmanschap is al sinds de oudheid onderdeel van de oosterse cultuur. De vakmensen  van Lora di Lora in India maken de meerderheid van de sieraden met de hand en één enkele armband of ring neemt vaak een volledige dag in beslag. Ze respecteren de grote precisie en zorg waarmee zij de ontwerpen tot leven brengen. Ze beheersen dit proces tot in de perfectie; van het ontwerp tot het renderen en gieten, slijpen en polijsten. Zodra alle glimmende afzonderlijke items klaar zijn, rijgen en verbinden de Indiaase vakmensen alle onderdelen met het grootste geduld.

Fairtrade

Het merk gelooft sterk in Fairtrade en probeert een verschil te maken in de levens van het productieteam in India. Lora di Lora maakt het hun missie en onderdeel van de bedrijfscultuur om te zorgen dat alle activiteiten vrij zijn van kinderarbeid. Jammer genoeg is dit in tegenstelling van veel andere bedrijven, maar Lora di Lora probeert hierin een verschil te maken. 

Recommended Posts