Pig & Hen wordt verkocht in alle drie de locaties van ’t oorzaakje; in Leiden, Delft & Alphen aan den Rijn. 

Pig & Hen wordt geïnspireerd door de Nederlandse zeevaarders. Het merk staat bekend om het gebruik van scheepstouw en roestvrijstalen schakels. Pig & Hen heeft een stoere, robuuste uitstraling. Het merk doet alles met passie, en leeft op het randje. De armbanden worden gemaakt van scheepstouw en zijn zo stevig dat je er een leven lang mee kunt doen. Het materiaal is zelfs sterker dan staal.

“We live life on the edge and love doing it with passion.”

Handgemaakt in Amsterdam

Alle armbanden worden met de hand gemaakt in Amsterdam. Het team van Pig & Hen bestaat uit een diverse groep mensen; onder andere uit studenten, muzikanten, een architect, en een sportfanaat die ook moeder is. Deze groep mensen zijn meer dan collega’s, het zijn vrienden die voor elkaar door het vuur zouden gaan.

De naam Pig & Hen

Waar komt de naam Pig & Hen vandaan? In de vroege jaren 1600 waren Nederlanders de pionieren op het gebied van zeevaart. Met ervaren zeebenen ontdekte de Nederlanders nieuwe gebieden en andere manieren van leven, maar ze kwamen ook obstakels tegen.
Om zichzelf te beschermen tegen ongeluk tatoeëerden ze een tatoeage van een varken en een kip op hun voeten. De zeevaarders geloofden dat wanneer ze het schip moesten verlaten, ze net zoals de varkens en de kippen in houten kratten naar vaste land zouden drijven.

Recommended Posts